Repatriere decedati

Transporturile funerare internationale sunt supuse unor reguli stricte data fiind natura acestora. Mai mult, in cazul transportului decedatilor din alte tari in Romania, de exemplu, intervin si reglementari specifice statelor in care a survenit moartea cetateanului roman. Compania Funerara este pregatita sa execute toate formalitatile necesare pentru repatriere decedati. Va oferim servicii  de repatriere decedati de un inalt profesionalism.

Principala conditie necesara este asezarea trupului neinsufletit intr-un sicriu de zinc, acesta fiind sigilat. Iar apoi se face introducerea intr-un sicriu destinat transportului. Va punem la dispozitie autoutilitare special destinate acestui tip de transport. Aceste masini sunt dotate si echipate conform cu standardele internationale in materie.

Repatriere decedati – Documente necesare repatrierii

Compania Funerara se ocupa de intocmirea si obtinerea documentatiei necesare pentru transportul (repatrierea) cetateanului roman decedat in strainatate. Trebuie stiut ca pentru obtinerea pasaportului mortuar, act esential in aducerea in Romania a corpului neinsufletit, taxele si conditiile specifice de eliberare a actelor difera de la stat la stat si de la o autoritate locala la alta.

Suntem in masura insa sa va informam ca apeland la serviciile noastre, va scutim de corvoada si alergaturi stresante si obositoare pentru a afla aceste lucruri. Apelati la compania noastra si noi ne vom ocupa de tot. Asa pentru ca dvs. sa va putea dedica in liniste unor ultime momente de cinstire celui care v-a fost atat de drag.

>>> Mai multe informatii despre actele necesare repatrierii decedatilor

repatriere decedati

Informatii esentiale de retinut despre repatriere decedati

Inainte de a se putea efectua transportul funerar, decesul va trebui inregistrat la autoritatile locale de la domiciliul sau locul de munca al defunctului. Desi legea nu prevede ca obligatoriu, decesul poate fi anuntat si inregistrat si la amabasada sau alte autoritati consulare. Este o etapa care sustine eliberarea unui certificat de deces romanesc ce permite repatrierea decedatului. Daca nu s-a procedat astfel, certificatul se va obtine dupa sosirea transportului in Romania.

Pentru obtinerea pasaportului mortuar de la autoritatile consulare romanesti din tara respectiva veti avea nevoie de:

  • Cartea de identitate in original
  • Certificatul de deces din tara respectiva legalizat si apostolat
  • Certificat medical de deces
  • Certificatul de imbalsamare
  • Autorizatia de transport eliberata din autoritatile locale

De asemenea, inainte de transportul funerar propriu-zis, daca moartea a survenit ca urmare a unor actiuni violente, este necesar sa fie solicitata interventia autoritatilor locale din aria respectiva. Investigarea si elucidarea conditiilor mortii pot intarzia, uneori in mod semnificativ, durata si conditiile transportului funerar.

Pretul transportului funerar pentru repatriere decedati. Servicii incluse

Datorita specificului si taxelor din fiecare tara, costurile unui transport funerar pentru repatriere decedati pot diferi uneori destul de mult. Este gesit a se calcula aceste cheltuieli numai in functie de kilometri parcursi. Totusi, din practica si experienta noastra, putem estima ca pentru Uniunea Europeana, costul unui transport funerar ar fi undeva in jurul a 2.000 – 4.000 de euro.

Compania Funerara ofera de regula urmatoarele servicii incluse in pret:

  • Sicriul de zinc imbracat in lemn complet echipat
  • Imbalsamarea si tratamentul anti putrefactie al decedatului
  • Sigilarea sicriului
  • Actele necesare transportului

Cu toate acestea, cum am spus mai sus, conditiile si cerintele pot sa difere de la caz la caz. Totusi, suntem siguri ca va putem oferi servicii foarte oneste de repatriere pentru persoanele decedate.

Va multumim ca ati ales Compania Funerara!

Pentru o oferta concreta, contactati-ne!

Scroll to top
0