Serviciile funerare si misterele românești - Servicii funerare Bucuresti Ilfov
servicii funerare

Serviciile funerare si misterele românești

Serviciile funerare nu pot fi de închipuit, nu pot fi complete fără un principal obiect cu folosință exclusivă pentru persoana decedată, respectiv sicriul. Este absurd să spui că te ocupi cu servicii funerare dacă nu poți oferi familiei îndoliate măcar câteva opțiuni de alegere, să pretinzi celor îndurerați să vină cu sicriul de acasă!…

Să vă povestim așadar ce este un sicriu, coșciug sau copârșeu sau cum doriți să-i spuneți, ce folosință are (!?), din câte părți componente se construiește de obicei și o mulțime de alte elemente așa-zis importante ale sicrielor și despre care alte site-uri se ocupă îndelung… ni se pare o pierdere de vreme! Toată lumea știe ce înseamnă un sicriu și la ce folosește. Dar vă putem da niște repere în funcție de care să alegeți atunci când va fi cazul, eventual să cumpărați de la noi, respectiv de la „Eva Funerare

Criterii generale de alegere a unui sicriu

servicii funerare complete
sicriu in sase colturi

Trebuie să știți că niciun sicriu nu va menține la nesfârșit un corp în starea în care a fost înhumat, deci firmele de servicii funerare vă vor livra sicrie care împiedică descompunerea într-un timp mai mic sau mai îndelungat. Criteriile de alegere sunt totuși prețurile, cel puțin pentru marea majoritate a populației din România. Firma noastră „Eva Funerare” vă oferă cele mai uzuale modele, respectiv sicrie în patru colțuri, șase sau opt.

De reținut însă că un sicriu nu se deosebește de altul doar prin forma sa geometrică. El poate fi mai ieftin sau mai scump în funcție și de materialul constructiv

Forma geometrică a sicrielor

Sicriele în patru colțuri sunt evident cele mai simple. Destinate cu precădere înmormântărilor cu pretenții mici în ceea ce privește luxul și în același timp persoanelor decedate care nu depășesc dimensiunile obișnuite. Care am putea spune că sunt chiar firave.

Un sicriu în șase colțuri va fi mai potrivit persoanelor late în umeri. Aceste sicrie vor avea în partea superioară șase colțuri, acolo unde va fi așezat capul, iar la picioare vor fi suficiente două colțuri. După un raționament oarecum asemăntător am putea vorbi și despre sicriele în opt colțuri.

Materialul coșciugului

Lemnul din care se construiește un sicriu este printre cele mai importante elemente care conduc la realizarea prețului. De obicei esențele moi sunt și cele mai ieftine. Dacă vă interesează un sicriu foarte ieftin comandați unul din lemn de plop, de exemplu. Firmele de servicii funerare oferă sicrie din esență de brad la un preț destul de rezonabil.

Atenție însă că finisajele pot face diferența, astfel că un sicriu din esență de brad, dar foarte bine lucrat va fi mai scump. Calitatea fiind evidentă și prețul va fi unul pe măsură.

În ceea ce privește un sicriu de calitate, orice firmă de servicii funerare vă va recomanda un produs realizat din lemn de stejar. Sunt mai scumpe dar și mai grele. Apoi, cele din stejar se degradează mai greu în pământ, dacă vă interesează acest aspect.

Despre criteriile generale de alegere a unui sicriu vom mai vorbi însă și în articolele noastre viitoare.

Piața serviciilor funerare din România

Serviciile funerare din România erau până nu cu mulți ani în urmă o piață destul de puțin reglementată, după cum reiese dintr-un articol al ziarului „Bursa”. În articolul respectiv se spunea că piața funerară din România este undeva pe la 110 miioane de euro pe an. Ar trebui însă să ne punem întrebări serioase în legătură cu veridicitatea informației, articolul fiind publicat în 2002 și având în centrul atenției chiar un antreprenor de pompe funebre.

În general, persoanele interesate și implicate într-un anume fel, în orice sector, vor avea tendința de a manipula informațiile. Ori, în ceea ce privește serviciile funerare din România, lucurile nu stau foarte diferit. De la data apariției informației au trecut totuși câțiva ani și a mai apărut și o lege care reglementează serviciile funerare.

Vom încheia acest text cu precizarea că indiferent de reglementările în vigoare, piața produselor și serviciilor funerare din România este plină de surprize. După cum este relatat în presă un caz de evaziune fiscală deosebită, unde niște antreprenori de pompe funebre au avut tupeul să nu declare absolut nimic din încasări și să câștige sume importante de bani „la negru”, cum se spune…

Distribuie


Scroll to top
0