Ambulanța, ca mierea in servicii funerare
masini servicii funerare

Ambulanța, mierea în servicii funerare

Din nou, o pată asupra firmelor de servicii funerare este aruncată de recentul scandal de la Cluj. Un medic de la serviciul de ambulanță este acuzat că „lucra” pentru o firmă de pompe funebre. Astfel, comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj difuzează o informație care relevă un flagrant. Procurorii argumentează că deplasându-se la constatarea unui deces, medicul ar fi intervenit pentru o anumită firmă de servicii funerare.

Datele Parchetului spun că se acorda mită medicilor si asistentelor pentru a recomanda anumite firme de servicii funerare. Totuși, managerul Serviciului de Ambulanță Cluj spune că nu este problemă instituțională, ci doar a persoanelor în cauză. Asupra medicului respectiv, administratorului si un angajat de la servicii funerare s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Suma acordată drept mită firmei de pompe funebre ar fi fost de 600 de lei.

Pompe funebre, arest și mită

servicii funerareAbaterea de la morala conviețuirii sociale, de la corectitudinea prestării de servicii funerare nu se întâmplă pentru prima oară. Și, mai ales, perpetuarea unor astfel de fapte și gesturi dăunătoare societății nu sunt caracteristice doar sferei pompelor funebre. Se intampla si la accidentele rutiere, unde apar cu viteza luminii anumite firme de tractări auto. Oare de unde știu aceste firme datele exacte? La accidente apar și reprezentanții unor firme de servicii funerare.

Să ne amintim de încă un caz, din urmă cu trei-patru, dar pentru care a fost dispusă măsura arestului preventiv. Astfel, șase persoane au fost arestate pentru 29 de zile. Printre cei puși la secret au fost operatori de la serviciul telefonic al Serviciului de Ambulanță București. În același timp, au fost arestați și câțiva de la „servicii funerare”. Altor persoane le-a fost dispusă interdicția de a părăsi Bucureștiul.

Obiectul mitei în acest caz, respectiv de la serviciul de pompe funebre, ar fi fost chiar și un telefon mobil IPhone. Devine jenant să constatăm cât de puțin contează cinstea și corectitudinea unor servicii. Fie că sunt publice, cum este cel al ambulanței, fie private ca în cazul firmelor de servicii funerare.

Distribuie


Scroll to top
0