Repatriere decedați - Servicii funerare Bucuresti Ilfov
servicii funerare repatriere

Repatriere decedați

Transporturile funerare internaționale sunt supuse unor reguli stricte dată fiind natura acestora. Mai mult, în cazul transportului decedaților din alte țări în România, de exemplu, intervin și reglementări specifice statelor în care a survenit moartea cetățeanului român. Compania Funerară este pregătită să execute toate formalitățile necesare și să vă ofere servicii de un înalt profesionalism.

Principala condiție necesară este așezarea trupului neînsuflețit într-un sicriu de zing, acesta fiind sigilat, iar apoi introducerea într-un sicriu destinat transportului. Vă punem la dispoziție autoutilitare special destinate acestui tip de transport, dotate și echipate conform cu standardele internaționale în materie.

Documente necesare repatrierii

Compania Funerară se ocupă de întocmirea și obținerea documentației necesare pentru transportul (repatrierea) cetățeanului român decedat în străinătate. Trebuie știut că pentru obținerea pașaportului mortuar, act esențial în aducerea în România a corpului neînsuflețit, taxele și condițiile specifice de eliberare a actelor diferă de la stat la stat și de la o autoritate locală la alta.

Suntem în măsură însă a vă informa că apelând la serviciile noastre vă scutim de corvezi și alergături stresante și obositoare. Apelați la rutina noastră pentru a vă putea dedica în liniște unor ultime momente de cinstire celui care v-a fost atât de drag.

>>> Mai multe informații despre actele necesare repatrierii decedaților

Informații esențiale de reținut

Înainte de a se putea efectua transportul funerar, decesul va trebui înregistrat la autoritățile locale de la domiciliul sau locul de muncă al defunctului. Deși legea nu prevede ca obligatoriu, decesul poate fi anunțat și înregistrat și la amabasadă sau autorități consulare. Este o etapă care susține eliberarea unui certificat de deces românesc, dacă nu s-a procedat astfel certificatul se va obține după sosirea transportului în România.

Pentru obținerea pașaportului mortuar de la autoritățile consulare românești din țara respectivă veți avea nevoie de:

  • Cartea de identitate in original
  • Certificatul de deces din tara respectiva legalizat si apostolat
  • Certificat medical de deces
  • Certificatul de îmbălsămare
  • Autorizația de transport eliberata din autoritățile locale

De asemenea, înainte de transportul funerar propriu-zis, dacă moartea a survenit ca urmare a unor acțiuni violente, este necesar să fie solicitată intervenția autorităților locale din aria respectivă. Investigarea și elucidarea condițiilor morții pot întârzia, uneori în mod semnificativ, durata și condițiile transportului funerar.

Prețul transportului funerar. Servicii incluse

Datorită specificului și taxelor din fiecare țară, costurile unui transport funerar pot diferi uneori destul de mult. Este geșit a se calcula aceste cheltuieli numai în funcție de kilometri parcurși. Totuși, din practica și experiența noastră, putem estima că pentru Uniunea Europeană, costul unui transport funerar ar fi undeva în jurul a 2.000 – 4.000 de euro.

Compania Funerară oferă de regulă următoarele servicii incluse în preț:

  • Sicriul de zinc îmbrăcat in lemn complet echipat
  • Îmbălsămarea si tratamentul anti putrefcție al decedatului
  • Sigilarea sicriului
  • Actele necesare transportului

Cu toate acestea, cum am spus mai sus, condițiile și cerințele pot diferi de la caz la caz. Totuși, suntem siguri că vă putem oferi servicii foarte oneste.

Vă mulțumim că ați ales Compania Funerară!

Distribuie


Scroll to top
0