Pachete mâncare, parastase, pomeni... - Servicii funerare Bucuresti Ilfov
servicii funerare coliva si colaci

Pachete mâncare, parastase, pomeni…

Organizăm parastase și pomeni pentru răposații dragi sufletelor dvs. Furnizăm în acest sens pachete cu mancare, respectiv servicii de catering. Sunt servicii funerare care presupun o bună organizare și lucrul cu alimente de cea mai bună calitate.

Organizăm întregul eveniment la o locație propusă de noi sau una aleasă de dvs. Oferim meniuri gătite respecatând toate normele igienico-sanitare.

Livrăm mâncare tradițională românească în București și Ilfov.

Coliva

Preparată din grâu fiert și amestecat cu zahăr sau miere, coliva se oferă ca pomană la parastase sau înmormântări. Este încărcată de simboluri și credințe. Mai poate conține nuci sfărâmate fiind poate cea mai cunoscută ofrandă religioasă și care înainte de a fi dată trebuie sfințită de preot. Coliva mai poate fi ornată cu bomboane și zahăr pudră.

Coliva se face din grâu, acesta simbolizând însăși omul, căci grâul reprezintă chiar hrana corpului trecător în care sălăsluiește sufletul nostru. Este dulce pentru a se simboliza dulceața vieții îngerilor și plăcerile unei vieți posterioare. Dulceața din colivă are și semnificația virtuților celui în cinstea căruia se face parastasul sau slujba de pomenire.

Parastase și pomeni

În drumul lui spre Împărăția lui Dumnezeu sufeltul omului trece prin numeroase încercări și prin diferite vămi. Rudele răposatului încearcă să-i ușurreze calea și de aceea se roagă pentru el, încercând totodată să obțină pentru răposat o bunăvoință mai mare din partea Creatorului Cerului și Pământului.

Parastasul de trei zile

Se face în cinstea Învierii lui Hristos în cea dea treia zi. Se spune că în primele trei zile după ce a ieșit din trup, sufletul omului mai colindă locurile prin care a trăit fiind însoțit de un înger care-l va călăuzio în drumul lui. A treia zi, sufletul urcă la cer pentru a se închina lui Dumnezeu.

Parastasul de nouă zile

Între a treia și a noua zi sufletului i se arată și frumsețea raiului dar și chinurile iadului. Încă nu se știe ce-i va fi hărăzit, doar rugăciunile celor rămași în lumea pământeană sunt cele care-i dau speranță în viața veșnică din locul cu verdeață.

Parastasul de patruzeci de zile

Acesta este un parastas cu o semnificație aparte, se faceîn cinstea Înălțării Domnului la 40 de zile de la Înviere. De la Sfântul Macarie aflăm că între a noua și a 40-a zi sufletul este purtat mai mult prin Iad, iar apoi va fi înfățișat pentru ultima oară Dreptului Judecător, care-i va hotărî soarta. Acolo unde va hotărî El, acolo va sta până la vremea următoarei Judecăți

Parastasele la 3, 6 şi 9 luni și următoarele

Acestea se fac pentru iertarea păcatelor și odihnar ăposatului, pentru a menține vie amintirea lui. Următoarele parastase, la un an sau o dată la șapte ani (în unele regiuni ale țării) se fac asemenea sărbătorii zilei de naștere a răposatului, a celui care a fost drag și a cărui memorie se dorește a se păstra la un nivel cât mai intens.

Compania Funerară vă oferă toate acesteala un nivel al calității care se ridică la pretențiile lumii civilizate. Serviciile funerare oferite sunt de asemenea prestate la prețuri corecte și accesibile tuturor.

Vă mulțumim că ne-ați ales.

Distribuie


Scroll to top
0